Tredreier forum

Tredreier forum

Bli med i fellesskapet.

Dette forumet er laget for å kunne brukes av alle som driver med eller er interressert i tredreiing. For å få rettighet til å lage nye innlegg og legge inn bilder, må man registreres av meg eller et annet medlem. På denne måten håper jeg at vi kan få samlet mange av oss som driver med tredreiing til et fellesskap til felles nytte og glede. Send en e-post til post@verktoyas.no hvis du vil registreres som medlem.

Garnbolle ferdig

GalleriOpprettet av Per Helge Berrefjord fr., mars 18, 2016 23:41:12
Se forrige melding - her er garnbollen ferdig pusset og oljet: • Kommentarer(0)//forum.tredreier.no/#post159

Frukter fra Raulandsakademiet

GalleriOpprettet av Per Helge Berrefjord fr., januar 15, 2016 21:18:30
Rune Hjelen stiller opp med en ukes kurs i tredreiing på Raulandsakademiet sommeren 2016 også. Tenkte det ville passe med en rapport her om hva et slikt kurs kan føre med seg for en absolutt nybegynner.

Først Rune i aksjon i fjor:


Hadde skaffet en minibenk for et par år siden der jeg bare hadde brukt easywood skarpejern av minste slaget til å lage noen skaft. Bra benk med variabel hastighet som det var fint å fortsette på - en stund. Nå har jeg holdt på et halvt år, med ny stor Nova-benk sent i november. Det har blitt mange boller etter hvert. Viktigste har vært å bruke jernene. Der er det langt igjen. Har stor nytte av Youtube-videoer, og spesielt de siste dagene også en nedlastingsvido jeg kjøpte av Glenn Lucas. Først i disse dager kan jeg si at jeg kan det grepet Rune har over her.

I de siste ukene har jeg også utforsket fargemulighetene.

Bare den aller siste gjengen dette her. Planlegger ikke hva det skal bli før jeg er igang med emnet. Formene blir som de blir avhengig av hva jeg synes jeg finner ut av og får til. Stopper heller i tide enn å skape noe «perfekt»

Men så var det min kjære da, Mari, hun har hele tiden mast på «kinesiske boller». Hun har et estetikk-oppheng der, etter en Kina-reise for mange år siden. Men dette har jeg sett på som alt for avansert for der jeg er nå. For noen dager siden fant hun en sak i The Guardian om en samling med kina-porselen som skulle på auksjon - og hanke inn ca. 20 millioner pund. Hun sendte over et bilde av en slik bolle som hun ønsker seg, kremen i samlingen taksert til seks millioner pund alene. Jeg fikk bare sett på den den kvelden på skjermen:

Dagen etter hadde jeg et emne som jeg tenkte ville passe sånn omtrent, så hvorfor ikke prøve. Hadde bare studert formen over kvelden før - og ante ikke om jeg var i nærheten eller ei. Dro til litt her og der til jeg var fornøyd:

Her er resultatet uten finish av noe slag. Så tenkte jeg det ville være artig å legge de to «kineseriene» over hverandre i Photoshop. Det var da jeg skjønte at det går framover i livet:


Foten og den lille svingen øverst var noe jeg trodde skulle være slik, så så veldig nøye hadde jeg ikke sett på «originalen».

For å få min versjon litt over i det kinesiske gjorde jeg et nytt eksperiment. En av YouTube-karene, Mike Waldt, snakker hele tiden om sin «Sanding sealer mix». Det er tre deler cellulose sanding sealer til en del tynner. Det har jeg brukt en del i det siste, med og uten beis under. Har testet både vannbaserte og spritbaserte. Og stort sett brukt Wood Wax 22 over. Bruker den over Finishing oil også. Denne gangen gjorde jeg en ny vri - satte til en dose blå spritbeis i Sandin sealer mixen - og satte utfor. Først var jeg ikke så veldig fornøyd, men jeg synes det sitter nå med den blanke voksen:

Halvveis i læra nå. Blir spennende å komme til Rauland igjen i juli. • Kommentarer(2)//forum.tredreier.no/#post154

smykkeskrin

GalleriOpprettet av Sven A Solberg ma., oktober 12, 2015 20:12:22
Hei.
Dette er midt allerførst smykkeskrin .ikke så værst .når eg ikke har holdt på så lenge med tredreiing.Sliter litt med finich på denne , men det blir bedre .hadde på finisj oil.pusset å pusset.


 • Kommentarer(0)//forum.tredreier.no/#post152

Seljeskål og Røff lønneskål

GalleriOpprettet av Atle Walvåg sø., februar 10, 2013 19:05:11

Her er mine siste arbeider fra dreiebenken. Det har vært lite dreiing i det siste men nå er dreiebenken i gang igjen.

 • Kommentarer(11)//forum.tredreier.no/#post145

Messetider

GalleriOpprettet av Arne Sortland on., november 07, 2012 23:04:22

Det er messetider. På Huglo hadde me forrige helg, og salget vart over all forventning.

Den 23-26 November er det i Turnhallen på Leirvik neste messe for meg bli i haust.


 • Kommentarer(0)//forum.tredreier.no/#post144

Sierrapenn med det norske flagg

GalleriOpprettet av Øistein Åmellem Jensen ma., oktober 22, 2012 17:01:32

Denne Kobber Sierra er kledd i det norske flagg. penne-emnet er laget av www.kallenshaanwoods.com i USA. Emnet er etter dreiing pusset til 400 korn og deretter med MicroMesh til 12000 korn, og så gitt 5 lag med lynlim.

Takk for kommentarer.

 • Kommentarer(0)//forum.tredreier.no/#post143

Tredreierpenn

GalleriOpprettet av Øistein Åmellem Jensen on., september 12, 2012 17:31:26

Hei alle sammen.

Her er Tredreierpennen, det er en Sierra Gull som er kledd i laserskåret emne som består av metallisk Sølv acryl, metallisk messing acryl, coccobolo og bølget lønn. Emnet er pusset til 600 korn og gitt 5 lag med lynlim.

Kommentarer mottas med takk.

Øistein

 • Kommentarer(1)//forum.tredreier.no/#post141

Snekkerpenn

GalleriOpprettet av Øistein Åmellem Jensen ti., september 11, 2012 19:01:35

Snekkerens penn. Sierra Mesa Gull kledd i Metallisk sølv acryl, coccobolo og Koa. Penne-emnet består av 7 deler. Den er pusset til 600 korn før den har fått 5 lag med lynlim.

Kommentarer mottas med takk.

 • Kommentarer(2)//forum.tredreier.no/#post140

Penn med laserskåret emne

GalleriOpprettet av Øistein Åmellem Jensen ma., september 10, 2012 18:47:15

Hei alle dreievenner.

Her er noe av det siste jeg har laget.

Pianistens penn, Sierra Mesa gull kledd i svart valnøtt og Holly (am. kristorn). Pennen er pusset til 600 korn før den har fått 5 lag med lynlim.

Kommentarer mottas med takk.

Øistein Åmellem Jensen, www.thewoodpeckersworkshop.com

 • Kommentarer(1)//forum.tredreier.no/#post139

Lønn

GalleriOpprettet av Atle Walvåg sø., april 22, 2012 17:32:27

Et nytt fat i lønn, dreid med flere senter når kanten ble laget.

i tillegg en del brenning, skjæring og farging.

 • Kommentarer(4)//forum.tredreier.no/#post136

Sierra Kretskort

GalleriOpprettet av Øistein Åmellem Jensen ma., april 09, 2012 19:10:34

Dette er min aller første Sierra kledd i datakretskort. dette er pennen for datafreaken, eller kanskje bediftens data-ansvarlige. de kan også lages med grønn eller svart bunnfarge. Pris kr. 400,00 pr stk.

 • Kommentarer(2)//forum.tredreier.no/#post133

Oliven tvillinger

GalleriOpprettet av Øistein Åmellem Jensen sø., mars 25, 2012 22:27:51

Endelig har jeg fått fram noe nytt.

Det et sett med Designer penn og blyant kledd i oliven fra Israel, Blyanten er til venstre og pennen er til høyre. Treslaget i skrivesettet er skråskåret, pusset til 6000 korn og overflatebehandlet med kokt linolje og lynlim i kombinasjon.

Takk for at du ser på.

 • Kommentarer(3)//forum.tredreier.no/#post131

kule kuler

GalleriOpprettet av Arne Sortland lø., januar 28, 2012 18:38:22

Med ein god del avkutt som vert lagd tilsides, fordi dei har ein fin struktur, ein kule jigg og ikkje noko betre å finna på så kan resultatet bli som dette.

Emna er av ask, raun, kastanje, eik og einar (brakje). Vassbeisa, farga med div. spritbeis, grunna med akryl sealer, slipt tilslutt med nr. 600, Woodwax 22, og polert.

 • Kommentarer(2)//forum.tredreier.no/#post128

Almeknute

GalleriOpprettet av Atle Walvåg sø., desember 11, 2011 09:44:04

her er mitt siste arbeid, laget av en almeknute og lønnetre.

 • Kommentarer(3)//forum.tredreier.no/#post124

presang

GalleriOpprettet av Arne Sortland lø., desember 10, 2011 22:40:55

Det har vore ei travel tid med dreiebenken i det siste. Messe og Julebutikk treng litt tid. Her er ein presang til ein god ven på 70 årsdagen.

Skåla er i selje, måler 275 x 85 mm, pussa til 600, shellakk sealer og finish oil med voks på toppen.

 • Kommentarer(3)//forum.tredreier.no/#post123
Neste »