Tredreier forum

Tredreier forum

Bli med i fellesskapet.

Dette forumet er laget for å kunne brukes av alle som driver med eller er interressert i tredreiing. For å få rettighet til å lage nye innlegg og legge inn bilder, må man registreres av meg eller et annet medlem. På denne måten håper jeg at vi kan få samlet mange av oss som driver med tredreiing til et fellesskap til felles nytte og glede. Send en e-post til post@verktoyas.no hvis du vil registreres som medlem.

Erfaringer med rå osp?

Tredreiing genereltOpprettet av Per Helge Berrefjord on., april 06, 2016 22:06:40

Siden dette er første gang jeg har planer om å dreie rått håper jeg på gode innspill fra garvede ospedreiere.

To osper som ble felt her for litt siden viser seg å være temmelig forskjellige. Denne forskjellen er det sikkert noen i dette forumet som kan forklare.

Forskjellen er at den ene hadde øyeblikkelig, når jeg kappet stokken, temmelig stor marksprekk jevnt over:

Diameteren er fra 20 til 30 cm både her og på den andre stokken, som har ligget i halvannen uke og nesten ikke har margsprekk:

Hva bør jeg gjøre videre med disse to lassene - før de kommer på benken?

Er det noen vits i å dreie tynt og ferdig på dette materialet? Synes selv at dette treslaget virker temmelig løst når det er rått.

Bør jeg kanskje kun rådreie govt, legge det i spon og papirposer - for så å dreie ferdig når det en gang er tørt?
Planen, før jeg så margsprekkene, var vel å dreie boller i endeved, i alle fall av noe av dette. Er kjent med metoden å bore et hull i bollen der margen sitter og spunse når den har tørket ferdig. Det går kanskje med den ene stokken.

Hva med barkkantbolle, tynn og ferdig - eller tykk og halvferdig?

Dette var jo et mye brukt materiale her til lands i gamle dager. Kanskje noen kan fortelle hva som bør gjøres - hva de ville gjort.

  • Kommentarer(7)//forum.tredreier.no/#post163