Tredreier forum

Tredreier forum

Bli med i fellesskapet.

Dette forumet er laget for å kunne brukes av alle som driver med eller er interressert i tredreiing. For å få rettighet til å lage nye innlegg og legge inn bilder, må man registreres av meg eller et annet medlem. På denne måten håper jeg at vi kan få samlet mange av oss som driver med tredreiing til et fellesskap til felles nytte og glede. Send en e-post til post@verktoyas.no hvis du vil registreres som medlem.

Etter jul.

Verktøy og utstyrOpprettet av Arne Sortland fr., februar 11, 2011 20:43:09

”Jula varer heilt til påske” høyrde me stundom før. No er det lenge sidan eg har sett nokon av dykk vera frampå med eit eller anna. Kan dette ordtaket vera litt av grunnen? Eg må vera ærleg å innrømma at det har ikkje vore så mykje dreiing her heller etter jul. Det går i vedhogging for tida, og då dukkar det stundom opp kubbar som er alt for fine til å brenna slik med ein gong. Fann ei nydelege selje som eg grovdreidde nokre barkekant skåler av her ein dagen. Så får tida visa kva det blir til vidare.

Her vil eg visa kva eg har laga dei siste dagane, ein kulejigg. Eg hadde litt avkutt av ei nylonplate på 40 mm tjukk. Med ikkje så lite grubling, og litt prøving og eit par dagar med pensjonistarbeid vart resultatet som vist. Kulene blir i alle fall rette. Sjølve giggen er sett saman med vanlege boltar og skruer ”Glidaren” går i T spor ved hjelp av ei 8 mm. jenge stang (visstnok det einaste av materialane eg har kjøpt).

Så kjem det store spørsmålet: Kva skal eg med alle kulene?

Helsing Arne.  • Kommentarer(3)//forum.tredreier.no/#post97