Tredreier forum

Tredreier forum

Bli med i fellesskapet.

Dette forumet er laget for å kunne brukes av alle som driver med eller er interressert i tredreiing. For å få rettighet til å lage nye innlegg og legge inn bilder, må man registreres av meg eller et annet medlem. På denne måten håper jeg at vi kan få samlet mange av oss som driver med tredreiing til et fellesskap til felles nytte og glede. Send en e-post til post@verktoyas.no hvis du vil registreres som medlem.

Sliping av verktøy

Verktøy og utstyrOpprettet av Gøran Nordstrøm ti., januar 03, 2012 15:50:27

Hei

Jeg driver og sliper litt sjøl men det blir liksom ikke sånn veldig bra. Er det noen som kan enbefale et kurs eller om det er noen som tar på seg å slipe opp igjen jerna? Har sett det er slipejigger å få kjøpt også! Hvilken skal man evt velge?

Gøran Nordstrøm

  • Kommentarer(7)

Fill in only if you are not real





Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av Trond Frøyland to., januar 05, 2012 16:03:31

Hei

Har lest de forskjellige innleggene og er stort sett enig med det meste. Men jeg vil allikevel si noe om egene efaringer. Det kan være metoder som er glimrende for spesiellt verktøy, kniver mv, men hvis jeg holder meg til HS dreiestål har jeg bra resultater med følgende metode. Benytter One Way for å slipe stålet til rett vinkel eller fasong. Deretter bruker jeg båndsliperen ProEdge (fåes hos WWW). Med det fineste slipebåndet oppnås en fantastisk, nermest polert overflate med en sylkvass egg. Båndene er nermest usitlige dersom de rengjres.

Når jeg har brukt jernene litt og det er nødvendig med en oppfrisking, bruker jeg båndsliperen, det er utrolig raskt å vedlikeholde jernene , og du verden så gode de blir. Dessuten er det et minimum av stål som slipes bort, og jernene varer lenge.

Medaljens bakside finnes alltid og det er prisen på båndsliperen.

Mvh Trond

Opprettet av Gøran Nordstrøm ti., januar 03, 2012 18:02:58

Tusen takk for raske svar smiley Skal lese gjenom dem og finne ut av det i løpet av kvelden.

Opprettet av arnesort@gmail.com ti., januar 03, 2012 17:50:50

Du bør ha ditt eige slipeutstyr, for skal du dreia så må du slipa verktøyet også. I dag kan du kjøpa enkelte jern med hardmetall skjær som du kan skifta ut etter kvart som dei vert skjemde, men det vert dyrt i lengda, og så får du ikkje så fin egg med hardmetall som du får med slipte og polerte HSS stål.

Sjølv har eg både Tormek og Oneway, også med diamantskive på den eine sida. Eg har også ei polerskive av hard filt montert på ein gamal vaskemaskinmotor. Denne brukar eg til polering om det trengst. Den er raskare enn polerskiva på Tormeken . Eg brukar Oneway mest til bolleskulpar, skrapestål og stikkstål. Tormek vert brukt til alt anna verktøy eg nyttar.

Opprettet av Øistein Åmellem Jensen ti., januar 03, 2012 17:39:52

Jeg hadde tormek slipesystem tidligere, men det gikk alt for mye tid til sliping. Jeg har brukt Oneway jiggen i 4 år nå og det angrer jeg ikke på. Når dreiejernet jeg bruker begynner å bli sløvt går jeg over med diamantslipejern, og når ikke det fungerer lenger får jernet en ny ommgang på Oneway jiggen igjen

Opprettet av John ti., januar 03, 2012 17:22:01

Hei. Jeg har brukt Tormek i noen år. Den er helt perfekt til fin slipefase. Men det er et MEN.

det går sent. Tålmodigheten min er slutt. Jeg har nå kjøpt Oneway giggen.med slipeskiver.

Tormeken kan jeg nå selje, med mest alle giggene, svært billig. 99479353

John

Opprettet av Odd Erik ti., januar 03, 2012 16:15:03

Hei. Tormek er nok noe av det beste til å slipe med men en raskere metode, som også gir godt resultat er Oneway slipejigg brukt sammen med en vanlig benkesliper. Enkelt å bruke, og du får samme slipefas hver gang. Resultatet avhenger jo litt av selve slipesteinen men her kan du også få bedre steiner enn orginal stein, som vil gi et bra resultat. Les mer her: http://nettbutikk.verktoyas.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&&b_kid=750560&b_id=752621

Opprettet av Atle Walvåg ti., januar 03, 2012 16:09:41

Hei.

Det er sikkert mange gode måter å få slipt dreiejern på men jeg har valgt å slipe med våtslipestein og syns det fungerer bra.

Jeg har en Tormek slipestein og så har jeg kjøpt til de jiggene jeg trenger, jeg syns det er kjekt med jigg for da får jeg samme vinkel og slipafas hver gang, polerer på lærskiva etterpå og jerna blir veldig skarpe og fine.

Atle