Tredreier forum

Tredreier forum

Bli med i fellesskapet.

Dette forumet er laget for å kunne brukes av alle som driver med eller er interressert i tredreiing. For å få rettighet til å lage nye innlegg og legge inn bilder, må man registreres av meg eller et annet medlem. På denne måten håper jeg at vi kan få samlet mange av oss som driver med tredreiing til et fellesskap til felles nytte og glede. Send en e-post til post@verktoyas.no hvis du vil registreres som medlem.

Etter jul.

Verktøy og utstyrOpprettet av Arne Sortland fr., februar 11, 2011 20:43:09

”Jula varer heilt til påske” høyrde me stundom før. No er det lenge sidan eg har sett nokon av dykk vera frampå med eit eller anna. Kan dette ordtaket vera litt av grunnen? Eg må vera ærleg å innrømma at det har ikkje vore så mykje dreiing her heller etter jul. Det går i vedhogging for tida, og då dukkar det stundom opp kubbar som er alt for fine til å brenna slik med ein gong. Fann ei nydelege selje som eg grovdreidde nokre barkekant skåler av her ein dagen. Så får tida visa kva det blir til vidare.

Her vil eg visa kva eg har laga dei siste dagane, ein kulejigg. Eg hadde litt avkutt av ei nylonplate på 40 mm tjukk. Med ikkje så lite grubling, og litt prøving og eit par dagar med pensjonistarbeid vart resultatet som vist. Kulene blir i alle fall rette. Sjølve giggen er sett saman med vanlege boltar og skruer ”Glidaren” går i T spor ved hjelp av ei 8 mm. jenge stang (visstnok det einaste av materialane eg har kjøpt).

Så kjem det store spørsmålet: Kva skal eg med alle kulene?

Helsing Arne.  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av Atle Walvåg lø., februar 12, 2011 09:35:41

Kreativt Arne.

Kanskje du skal lage noen kulespill og ha med neste gang du skal på messe?

Opprettet av Øistein Åmellem Jensen fr., februar 11, 2011 23:50:35

Flott jig det derre Arne, men forslag til kulebruk har jeg ikke. En av årsakene til at det er lenge siden noen har lagt ut noe arbeid her er vel at hver og enhver holder på med noe som tar tid da vet du. Jeg lover å legge ut mitt arbeide når jeg er ferdig, ha det bra så lenge.

Øistein

Opprettet av Odd Erik fr., februar 11, 2011 21:15:12

Hei. Fin jigg! Lag storre kuler og du kan selge dem som crocket kuler!